EGY EGÉSZSÉGESEBB JÖVŐÉRT

SIKER-TÖRTÉNETÜNK

Társadalmi Felelősségvállalásunkkal szeretnénk határozott lépéseket tenni a minket körülvevő társadalom életszínvonalának javításának céljából. Ezen belül is a koraszülött és újszülött csecsemők támogatására esett a választásunk.

Hogy miért pont a koraszülöttek/újszülöttek? Az igazat megvallva van egy személyes indíttatásunk. Testvérem koraszülöttként érkezett a világra. Súlya 1.90 kg volt.

Ha nem lett volna akkoriban inkubátor és a munkájukat lelkesen végző orvosok, ápolók, akkor én ma nélküle sokkal szegényebb lennék.

Azóta eltelt pár év. 2019 decemberében egy fényképet kaptam tőle, mely a futásai során kapott érméit mutatja.

A konyhai mérlegen látható 2019-es év összes futását mutató érmék össz súlya 2.20 kg volt, ami 30 dkg-al volt nehezebb mint a testvérem születéskori súlya.

WHO adatai szerint a csecsemő halálozási adatok mögöt a legnagyobb arányában a koraszülöttek állnak.

Magyarországon évente mintegy 8000 újszülött jött világra idő előtt vagy alacsony súllyal. Ez a szám az  uniós átlagot jelentősen meghaladó 8-9 százalékot jelent.

AMIÉRT A MAGYAR KORASZÜLÖTT ÉS ÚJSZÜLÖTT MENTŐ ALAPÍTVÁNYT VÁLASZTOTTUK

Ez az egyetlen olyan szervezet, amely az ország területének több, mint 80 %-án országos hálózatot biztosít a koraszülött és újszülött mentés működtetéséhez. 

Az alapítvány támogatásával egyrész felszeretnénk hívni a figyelmet erre a problémára, másrészt a hozzájárulásotokkal a koraszülöttek halálozási adatainak az arányán szeretnénk változtatni.

Az alapítvány a megalakulása óta több speciális mentőautó, transzport inkubátor, lélegeztető gép beszerzését segítette, valamint hozzájárult a koraszülött mentés-szállításban közreműködő alapítványok működési költségeihez.

A szerződéssel csatlakozott regionális alapítványok mintegy 230 fős szakember gárdával (orvos, szakasszisztens, mentő gépkocsivezető, mentőápoló), évente 4000 koraszülött és beteg újszülött mentését, szállítását végzi évi 240.000 km megtételével.

Koraszülöttek támogatása a mi és rajtunk keresztül a Te Társadalmi Felelősségvállalásod is lehet, melyet az alapítvány nevében előre is köszönünk. A mai világban különösen fontos, hogy az emberek kinyújtsák a kezüket egymás felé, mert így együtt csodákra leszünk képesek.